Erhan Bayram

Klasik kemençe sanatçısı Erhan Bayram,15 Ekim 1986 tarihinde Ankara’da dünyâya geldi. Müziğe 7 yaşında bağlama ile başladı. 4 yıl boyunca ailesinin desteği ile Türk halk müziği ve bağlama eğitimi gördü.

2000 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Çalgı Bölümü, Lise Devresinin açtığı sınavı kazanarak, İstanbul’a yerleşti ve başta Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve batı müziği eğitiminin yanı sıra, İhsan Özgen‘in kızı Neva Özgen ile Klasik Kemençe çalıştı.

1 yıl sonra İhsan Özgen’in öğrencisi oldu. 2003 yılındae İhsan Özgen ile beraber gerçekleştirdiği konser, onun için dönülmez bir yolun başlangıcı oldu.

Bundan sonra, Konservatuar bünyesinde gerçekleştirilen birçok konsere katıldı.

Şehir içi ve dışında birçok dernekte ve organizasyonda kemençe çaldı. 2005’te T.R.T. İstanbul Radyosunun açtığı sınavı kazandı. Bu koro ile, Radyo kayıtlarında ve konserlerinde çaldı.

Erhan Bayram kimdir

İstanbul Eyüp Musiki Vakfı bünyesinde, Hasan Esen yönetimindeki koro ile İstanbul Cemal Reşit Rey konser salonunda konserlerde bulundu. Prof. Dr. Nevzat Atlığ yönetimindeki Türk müziği korosuna davet edildi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin 2006 yılındaki kuruluş etkinliklerinde yer alarak, Melihat Gülses‘in de içinde bulunduğu etkinliklerde çaldı.

2007 yılında, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde düzenlenen, klasik müzik günlerinde, bir klasik batı müziği eserini klarnet ve çello ile beraber çaldı. T.R.T.’de yayınlanan 13 bölümlük “Kınalı Kuzu” dizisinin müziklerinde çaldı.

2007 – 2008 Güz döneminde Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında, Yunanistan’daki Epirus, teknolojik eğitim enstitüsü tarafından kabul edildi.

Burada geleceğe yönelik planladığı projelerini gerçekleştirmek için büyük fırsat ve destek buldu.Bu Enstitü’de, Selânik ve Patra şehirlerinde yabancı dilde klasik kemençe ve Cemil Bey hakkında açıklamalı konserler verdi.

Erhan Bayram, klasik kemençe icracılığının yanı sıra, akademik alanda da eğitimi ile paralel araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalarında, çok büyük desteğini gördüğü İstanbul Teknik Üniversitesi Müzikoloji Bölümü araştırma görevlisi, Gözde Çolakoğlu hocası ile sürekli bilgi alışverişi içerisindedir.

Bunun dışında, klasik Kemençe‘de başta Tanburi Cemil Bey ekolü içerisinde, hocası İhsan Özgen‘in tavrı ve tecrübesinden sürekli beslenmekte ve hocasının bir diğer öğrencisi Derya Türkan‘ı sürekli örnek almaktadır.

Bir yanıt yazın