Hayâtı
Lisans eğitimli Suat Yıldırım; Alâeddin Yavaşca, Selahattin İçli, Erol Sayan, Mefharet Yıldırım, Yalçın Tura, Nami Şenel, Hurşit Ungay, Haydar Sanal, Ercüment Berker, Necdet Varol, Serdar Öztürk, Nida Tüfekçi, Yücel Paşmakçı, Cafer Açın, Yılmaz Özer gibi hocalardan dersler almıştır.
Ayrıca; T.R.T. İstanbul Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu, Ahmet Özhan Tasavvuf Müziği Grubu, İ.T.Ü. Koro ve Orkestrası, Alâeddin Yavaşca İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Erkekler Topluğu gibi topluklardan yararlanmıştır.
T.R.T.’ de; Sahur Özel Programı ( TV1’de “Tasavvuf Müziği” Koro Şefi), Radyo4’te “Yeni Besteler” Programı, TV1’de “Akşam Sefası” Programını, aranjörü ve orkestra şefi olarak sunmuştur. Suat Yıldırım’ın T.R.T. repertuarında 50’ye yakın bestesi bulunmaktadır. Radyo ve televizyon için jenerik müzikleri ve belgesel müzikleri yapmıştır.
Bunlardan bazıları: Acaba âşık mıyım (Hicaz – Düyek), Duygu Çeşmesi (Nihâvend – Sofyan), Aşkın beni yıllarca helâk etti efendim (Sultân-ı Yegâh – Yürük Semâi) Suat Yıldırım, 1985 yılında Japonya’nın düzenlediği Uluslar arası Resim Yarışmasında, Türkiye adına Dünyâ 2. liği ve farklı türlerdeki beste yarışmalarında, 15’e yakın ödül almış ve T.R.T.’nin izin verdiği; Amatör Korolarda hocalık, koro şefliği ve aranjörlük gibi çalışmalar yapmıştır. Kaynak: trt.net.tr
Çok teşekkür ediyorum sizlere şahsım adına. Çok faydalı anlamlı kalıcı bir çalışma olmuş, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.