Eserin künyesi
Bestecisi ve güfte şairi: Ekrem Güyer
Makâmı: Nihâvend makâmı
Usûlü: Düyek usûlü
Formu: Şarkı formu
Sözleri
Not
Güftedeki virgüller, şiirlerin bilinen/tartışılan edebî kuralları dışında, okumayı biraz duraklatarak, kelimelerin ve cümlelerin anlamlarının, anlaşılarak hissedilmesine, katkı sağlaması amacıyla kullanılmıştır.
Unutturamaz, seni, hiçbir, şey, unutulsam, da, ben
Her, yerde, sen, her, şeyde, sen, bilmem, ki, nasıl, söylesem?
Bir, sisli, hazan, kesilir, ruhum, eğer, görmesem
Neş’em, de, sen, hüznüm, de, sen, bilmem, ki, nasıl, söylesem?
Öyküsü
Yıl 1943, Ankara radyosunda yüzlerce kişinin girdiği sınavdan sadece bir kişi radyoda stajyer sanatçı olma gurunu yaşıyordu. İzmir’den gelmiş ve 22 yaşındaki bu delikanlının adı Ekrem‘di.
Aynı dönemlerde Ankara Radyosu’nda güzel, sakin ve kendi kadar sesi de güzel olan hanımefendi Müzeher Özerinç de stajyer solistlik eğitimini alıyordu.
Önceleri mesai arkadaşlığı ile başlayan ilişkileri, kısa zamanda aşka dönüştü. Ve bu aşklarını nikah masasındaki “Evet” kelimesi ile noktaladılar. Yıl: 1944…
Kendilerine göre dünyâlarını kurmuşlardı. Mutluk kuşları hep bahçelerinde geziyordu. İki yıl sonra çocukları Metin dünyâya geldi.
Ekrem bir gün ud‘unun tellerine vururken, sadece sevdiği kadını düşünüyor ve onun için Unutturamaz seni hiçbir şey unutulsam da ben şarkısını besteliyordu. Şarkıyı birlikte söylediler. Sonra; Zeki Müren, Hamiyet Yüceses, Müzeyyen Senar derken, binlerce kişinin kulağında çınladı, dilinde nağmeleşti ve aşklarına tercüman oldu.