Eserin künyesi
Bestecisi: Selâhattin Pınar
Güfte şairi: Burhan Bey
Makâmı: Rast makâmı
Usûlü: Curcuna usûlü
Formu: Şarkı formu
Sözleri
Not
Güftedeki virgüller, şiirlerin bilinen/tartışılan edebî kuralları dışında, okumayı biraz duraklatarak, kelimelerin ve cümlelerin anlamlarının, anlaşılarak hissedilmesine, katkı sağlaması amacıyla kullanılmıştır.
Aylar, geçiyor, sen, bana, hâlâ, geleceksin
Yetmez mi, bu, hasret, daha, yıllarca mı, sürsün?
Hülyalarımın, membaı, bir, taze, çiçeksin
Bekletme, yazıktır, sen de, solar, sen de, çürürsün
Öyküsü
Atıfet Hanım, Taksim’de bulunan Panorama Gazinosu’nda, kadınlar matinesine gider. O gün Selâhattin Pınar tanbur ile Münir Nurettin Selçuk‘a eşlik etmektedir.
Selâhattin Pınar, Atıfet hanımla göz göze gelir ve hayran olur. Fakat konserden hemen sonra Münir Nurettin Selçuk’la Yeşilköy’e plak yapmaya gitmesi gerekmektedir. Bir fırsatını bularak Atıfet Hanım’ın yanına gelir ve Yeşilköy’e beraber gitmelerini teklif eder. Atıfet Hanım, teklifi kabul eder ve beraber giderler.
Üstat yıldırım aşka tutulmuş olacak ki hemen evlenme teklifinde bulunur. Arkadaşlıklarının ilerlemesine rağmen, Selâhattin Pınar’ın 37, Atıfet Hanım ise 19 yaşında olması nedeniyle, kızın ailesi evlenmelerine karşı çıkar.
Bunun üzerine Selâhattin Pınar, kendi yöntemine başvurdu ve Burhan Bey’in şiirini Rast makâmında besteleyerek Atıfet Hanım’a gönderdi. Bu şarkıyı dinleyen Atıfet Hanım, bohçasını topladı ve Selâhattin Pınar‘a kaçtı.
Evlendiler ve Selâhattin Pınar ölene kadar beraber yaşadılar.