Münir Nurettin Selçuk Ve Müzik
Münir Nurettin Selçuk, yalnız ses sanatkarı kimliğiyle değil, aynı zamanda besteleriyle de son derece beğenilmiş ve takdir edilen bir kişilik olmuştur.
Klasik Türk müziği ile ilgili olarak, sitemin mevcut bölümleri dışında kalan; diğer bilgiler, önemli kişiler, hocalar, görüşler ve incelemeler.
Münir Nurettin Selçuk, yalnız ses sanatkarı kimliğiyle değil, aynı zamanda besteleriyle de son derece beğenilmiş ve takdir edilen bir kişilik olmuştur.
Yazar Fırat Kızıltuğ, sanat hayatı boyunca tanıdığı sanatkarlarla alakalı hatıralarından Münir Nurettin Selçuk ile ilgili anılarını anlatıyor.
Timur Selçuk, babası Münir Nurettin Selçuk ile ilgili eserler, maddi durumu ve Atatürk ile ilgili bazı olaylarla ilgili hatıralarını anlatıyor.
Andrey Avanes Babayev, 27 Aralık 1923 tarihinde Azerbaycan SSR bölgesinin Martuni bölgesinde, Msmna köyünde dünyâya gelmiştir. 1950 yılında Gara Garayev'in Azerbaycan Devlet Konservatuvarı sınıfından mezun olan Andrey Avanes Babayev, 1958…
Muallim İsmail Hakkı Bey, Muallim Kâzım Uz, Şefik Gürmeriç ve Emin Ongan gibi İstanbul musiki hayâtına mâl olmuş "efsanevi" hocalardan biri olan Süheylâ Altmışdört, rekor sürelerde devam ettirdiği Üniversite Korosu…
Türk müziğiyle ilgilenen insanların ister amatör olsun ister profesyonel, yakından tanıdığı bir isim Ramazan Calay. Genç yaşına rağmen Türkiye'nin en iyi enstrüman yapımcılarından biri olan Ramazan Calay'ın haklı bir ünü…
Beypazarı’nda (Ankara) dünyâya gelen Prof. Mutlu Torun, İstanbul Erkek Lisesi’nden sonra, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Bugünkü Mimar Sinan Ünivesitesi) Yüksek Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Müziğe mandolinle başladı, daha sonra ud…
Tarih bilgini, şair ve müzisyen Prof. Dr. Şâhin Uçar, 12 Şubat 1949 tarihinde Sivas - Acıyurt'ta dünyâya geldi. Karapapak asıllıdır. Aileden ve çocukluğunu geçirdiği yerlerde Arapça ve Farsça öğrendi. İstanbul…
Prof. Dr. Sadettin Ökten, 1 Eylül 1942 tarihinde Beyazıt Soğanağa’da bir apartman dairesinde dünyâya gelmiştir. 1949 senesinde Koska’daki Koca Ragıp Paşa İlkokulu’na okumayı bildiği için ikinci sınıftan başlayan Ökten’in ikinci…
Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Edirneli bir aileden olan babası Albay Nazmi Atlığ'ın görevli bulunduğu Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Ankara, Edirne ve Antakya'da tamamladı. 1943 yılında…
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan Ülkesi'nin Belh şehrinde dünyâya gelmiştir. Mevlâna'nın babası Belh Şehrinin ileri gelenlerinden olup, sağlığında "Bilginlerin Sultânı" ünvanını…
Klasik Türk müziği hakkında; oluşumu ve gelişimi, Türk müziği tarihi, küreselleşmenin Türkiye’deki kültürel ve müzikal etkileri.
İsmail Hakkı Özkan, 15 Nisan 1941 tarihinde İstanbul'un Sultanahmet semtinde, Divanyolu Caddesi üzerindeki evlerinde dünyâya geldi. Annesi, terzi Zehra Özkan, babası sinemacı ve filmci Aziz Özkan'dır. Okuma ve yazmayı, okula…
Havada bulut yok bu ne dumandır türküsünün sözündeki, "Burası Muş'tur" - "Burası Huş'tur" şeklindeki tartışmayla ilgili ayrıntılı bir inceleme.
Dr. Ayhan Sarı'nın, içten içe eriyen konsevatuarlarımızdan mezun mezun olan gençlerimizin geçimini nerede ve nasıl sağlayacakları ile ilgili yazısı.