Kanun sanatçısı Atilla Akıntürk, 1971 yılında Samsun’da dünyâya gelmiş ve 1988 yılında Samsun Namık Kemâl Lisesi’nden mezun olmuştur.
Mûsikî çalışmalarına yedi yaşında, Samsun Mûsikî Cemiyeti’nde Mustafa Besen’den kanun dersleri alarak başlamıştır.
1981 yılında Samsun Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan, Türkiye’deki ilk Türk sanat müziği çocuk korosu’nda kanun sanatçısı olarak konserlere çıkmış, 1984 yılından itibaren Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti’nde kanun sanatçısı olarak görev yapmaya başlamıştır.
Konservatuvar Tütk sanat müziği korosu ile birlikte pek çok TV programlarına katılmış ve konserler vermiştir.
1996 – 2004 yılları arasında Belediye Konservatuvarı’nda öğretim görevliliği yapmış, 1991 yılında kurulan Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’na kanun sanatçısı olarak atanmıştır.
Koronun yurt içi etkinliklerinin yanısıra; Avrupa, Avustralya, Japonya, A.B.D, Katar ve Güney Kore’de konserlere katılmıştır. 1996 yılından itibaren Dr. Murat Sâlim Tokaç ile birlikte yurt içi ve dışında saz müziği konserleri ve resitaller vermektedir.
1992 yılında tanıştığı merhum Cinuçen Tanrıkorur‘dan meşk etme fırsatı bulmuş ve bu beraberlik vefatına kadar devam etmiştir. 2007 yılında Sanat yönetmenliğini Dr. Murat Sâlim Tokaç‘ın üstlendiği İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’na, kanun sanatkârı olarak atanmıştır. Toplulukla ve ferdi olarak; Almanya, Kazakistan, Endonezya, Bosna Hersek, İtalya, Mısır, Avustralya ve Japonya’da sunulan konserlerde görev almıştır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve mensubu bulunduğu topluluk tarafından 2009 yılında hazırlanan Türk Müziğinde Formlar ve Üsluplar – 1; Lale Devrinde Türk Müziği ve Saz Müziği Örnekleri. Yine Topluluk tarafından hazırlanan Meşk Zincirinin Devamında Önemli Bir Durak; Zeki Arif Ataergin. Ayrıca 2010 yılında Saz Müziğinden örnekler 2; Sirtodan Longa’ya isimli CD’lerde saz sanatçısı olarak yer almıştır.
T.C. Merkez Bankası’nın desteklediği ve sanat yönetmenliğini Dr. Murat Sâlim Tokaç‘ın yaptığı 2009 yılında yayımlanan, “Bin yılın Mirası” ve 2010 yılında yayımlanan, “Anadoluda İnanç ve Müzik ilişkisi” isimli CD projelerinde ve 2012 yılında topluluk tarafından yayımlanan “Büyük Itri” CD projesinde saz sanatçısı olarak görev yapmıştır. Görevini halen İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğunda sürdürmektedir. Kaynak: arastirmauygulamatoplulugu.com