Sabih Gözen, 1908 yılında Üsküdar Bağlarbaşı’ında Nuh Kuyusu semtinde dünyâya geldi. Harmanlık, Sokullu Mehmet Paşa ve Üsküdar Sultanisi’nde eğitim gördü. 1925 yılında girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi Âli’sinin (Güzel Sanatlar Akademisi, şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) Grafik Sanatlar bölümünden 1930 yılında mezun oldu.
Akademinin son sınıfında iken, İş Bankası’nın yeni çıkardığı kumbara afişini yaptı ve bu afiş, Ankara Devlet Resim ve Heykel sergisinde yer aldı. Bu afiş, onun hayâtını değiştirecekti. Sergiyi ziyarete gelen İş Bankası Genel Müdürü Celal Bayar, çok beğendiği bu afişi yapanı tanımak istedi ve kendisine bakanın, sanatını devam ettirmesi için bir atölye açabileceğini söyledi.
Yazar ise, Celal Bayar’dan ihtisas için Avrupa’ya gönderilmesini rica etti. Bu arzusu, o yıl Maarif Vekaletinin (Milli Eğitim Bakanlığı) tahsisatı olmadığından ertelendi. Yazar akademiden mezun olduktan sonra, Maarif Vekaletinin ilk defa İstanbul Şehir Tiyatrolarında açtığı Tiyatro Mektebinin sınavlarına girdi. Çocukluğundan beri hevesli olduğu tiyatroya, bu sınavı kazanarak başlamış oldu. İki yıllık eğitiminin sonunda, Darulbedayi’nin (İstanbul Şehir Tiyatrosu) daimi artist kadrosuna, 50 lira maaşla alındı.
Tiyatrodan umduğunu bulamayan Sabih Gözen, 1933 yılında, İktisat Vekili olan Celâl Bayar’ı Ankara’da ziyaret ederek, vaatini hatırlattı ve bu sayede Berlin’e gitti. Orada Tekstil ve Moda Yüksek Okulunda üç yıllık ihtisas yaparak yurda döndü. Döner dönmez Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Kumaş Desenleri Atölyesini kurdu.
Mesleki kitapları arasında, “Tekstilde Film Baskısı” teknik kitabı yanında, sanat mecmualarında yazıları çıktı. Işıksız Ada, Mavi Gözlük, Her şeyden Biraz, İşçi Kız, Hayalimdeki Yarın gibi tiyatro eserleri, çocuk tiyatroları, şehir tiyatroları ve değişik tiyatrolarda oynadı. Yaş haddinden emekli oluncaya kadar, kendi kurduğu Kumaş Desenleri Atölyesinde, Türk Tekstil sanayiine pek çok tekstil ressamı yetiştiren Sabih Gözen, 20 Temmuz 2002 tarihinde vefat etmiştir.